BeautyAntiaging SOS: Tips για νεότερη επιδερμίδα

Antiaging SOS: Tips για νεότερη επιδερμίδα

νεότερη επιδερμίδα

Ο χρόνος είναι φίλος μας

Η εξωτερική εμφάνιση έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα. Παρόλα αυτά, οι ρυτίδες και η απώλεια της υγρασίας και της ελαστικότητας του δέρματος, είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι στην πάροδο του χρόνου. Είναι σημαντικό να συμφιλιωθούμε με αυτή την ιδέα γιατί το θέμα δεν είναι να φαινόμαστε 10 χρόνια νεότεροι, αλλά να προβάλουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, να είμαστε ζωηροί και δυνατοί σε όλες τις φάσεις της ζωής μας. Για να δούμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό.

Scrubtime

Προετοίμασε το δέρμα σου για να δεχτεί ακόμη καλύτερα και σε βάθος, τα προϊόντα του skincare. Κάνε 1-2 φορές την εβδομάδα απολέπιση για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα. Θυμήσου να χρησιμοποιήσεις ένα scrub με ψιλούς κόκκους, για να μην τραυματίσεις την επιδερμίδα σου, τώρα πια, το δέρμα είναι λίγο πιο λεπτό και ευαίσθητο από ότι παλιά. Σου δίνω και μια συνταγή για σπιτικό scrub που θα σου χαρίσει νεότερη επιδερμίδα.

DIY: Σπιτικό scrub προσώπου και σώματος

Πάντα καθαρή

Σαπούνισε το πρόσωπό σου πριν από κάθε χρήση κρέμας ΚΑΙ πρωί ΚΑΙ βράδυ, ένα ήπιο καθαριστικό θα ήταν η ιδανική επιλογή.

καθαρισμός επιδερμίδα

Spa therapy

Κάνε μασάζ στο πρόσωπο πριν εφαρμόσεις την κρέμα σου. Μ’ αυτό τον τρόπο αυξάνετε η κυκλοφορία του αίματος, βοηθάει στη σύσφιξη του δέρματος και μειώνει την εμφάνιση πρηξίματος.

μασάζ προσώπου

Ενυδάτωση

Ώρα για την κρέμα σου! Εφάρμοσε σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Μην αμελήσεις ΠΟΤΕ καμία απ’ τις τρεις περιοχές, είναι εξίσου σημαντικές και ευαίσθητες.

EXTRA TIP: Χρησιμοποίησε ρετινόλη, είναι ένα εξαιρετικό αντιγηραντικό συστατικό, βοηθάει στην αναγέννηση των κυττάρων και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Παρόλα αυτά επειδή είναι ένα αρκετά δυνατό συστατικό, συμβουλέψου πρώτα το γιατρό σου.  

Sun sun sun

Προστατέψου απ’ τον ήλιο. Μην ξεχνάς να εφαρμόζεις αντηλιακό, ο ήλιος μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα το δέρμα, αφού επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Αν θέλεις νεότερη επιδερμίδα, απέφυγε την έκθεση στον ήλιο και χρησιμοποίησε αντηλιακή κρέμα με 30 ή 50 δείκτη προστασίας.

νεότερη επιδερμίδα αντιηλιακό

Take a nap!

Για το τέλος σου άφησα το καλύτερο. Τον ύπνο! Δώσε προτεραιότητα σ’ αυτό. Ο ύπνος δεν ξεκουράζει μόνο το μυαλό και το σώμα, αλλά αναζωογονεί και το δέρμα, αφού παράγει κολλαγόνο και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.