BeautyΛεμφικό μασάζ ή αλλιώς “μη χειρουργικό lifting”

Λεμφικό μασάζ ή αλλιώς “μη χειρουργικό lifting”

Λεμφικό Μασάζ

Λεμφικό μασάζ ή αλλιώς όπως το λένε και στο εξωτερικό «μη χειρουργικό lifting». Το λεμφικό μασάζ είναι μια θεραπεία που κάνει τη λέμφο να κυκλοφορεί. Έτσι το μασάζ «δείχνει την έξοδο» στις τοξίνες μέσω των λεμφαδένων. Το συγκεκριμένο μασάζ δεν θέλει πολύ δύναμη, παρά μόνο πιέσεις στα σωστά σημεία του σώματος. Ωστόσο εμείς θα επικεντρωθούμε στο πρόσωπο.

Όπως είπαμε, λοιπόν, το συγκεκριμένο μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία. Περιττό να πω ότι αυτή η διαδικασία αφήνει στο δέρμα μια λάμψη και μια υγιή όψη. Αυτό συμβαίνει επειδή βοηθάει στη μείωση του πρηξίματος και των φλεγμονών.

Αναπνοή

Οι βαθιές αναπνοές βοηθάνε πολύ στην ηρεμία του μυαλού και του σώματος. Ακούμπησε την παλάμη στο στομάχι σου, με αυτό τον τρόπο βοηθάς το μυαλό να εστιάσει στην αναπνοή.

Καθαρό δέρμα

Καθάρισε το δέρμα σου με ένα ελαφρύ προϊόν γιατί μην ξεχνάς ότι θα το αγγίζεις συνέχεια κατά τη διάρκεια του μασάζ και το τελευταίο που θα ήθελες είναι να ερεθιστεί το δέρμα σου.

Ανοδικές κινήσεις

Κατά τη διάρκεια του λεμφικού μασάζ πρέπει πρώτα να δουλέψεις τα χαμηλότερα σημεία (αφού η λέμφος αγαπάει τη βαρύτητα και την ακολουθεί πιστά).

Ξεκινώντας κατά μήκος του λαιμού και το στέρνου, έτσι ώστε όταν φτάσεις στο πρόσωπο τα πράγματα να είναι πολύ πιο ευκολά.

Συνέχισε με τη γνάθο, το πιγούνι, το στόμα, τη μύτη, τα μάτια, τους κροτάφους και ολοκλήρωσε με το μέτωπο.

λεμφικό μασάζ κινήσεις

Κυκλικές κινήσεις

Το μυστικό της επιτυχίας είναι οι απαλές συνεχόμενες κινήσεις. Πάντα από κάτω προς τα πάνω και από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω προς τους λεμφαδένες, γύρω από το λαιμό και τα αυτιά.

 Όλα τα αγγεία βρίσκονται ακριβώς κάτω από το δέρμα σε εκείνα τα σημεία, οπότε μια ελαφριά πίεση θα διεγείρει τον ιστό.

Ξηρό δέρμα

Το λεμφικό μασάζ θα πρέπει να είναι ιδανικά ξηρό μασάζ για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτό που έχεις να κάνεις, αν θέλεις να το εντάξεις στη ρουτίνα σου, είναι να το κάνεις μετά τον καθαρισμό του προσώπου, αφού στεγνώσεις το δέρμα και πριν βάλεις τις κρέμες σου.

Περιοχή ματιών

Πήγαινε στον παράμεσο (δάχτυλο) και τράβα ελαφρώς απ’ τη βάση προς το νύχι, με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείς την περιοχή των ματιών.

Επανάληψη:  Επανέλαβε τη διαδικασία περίπου πέντε φορές σε κάθε περιοχή.

gadget για λεμφικό μασάζ

Αν δεν σου αρέσει να χρησιμοποιείς τα χέρια σου, υπάρχουν ένα σωρό gadget στην αγορά για λεμφικό μασάζ. Και φυσικά αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις υπάρχουν και ειδικοί που μπορούν να σου δείξουν πως γίνετε.

Είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσεις σε ποια στιγμή της ρουτίνας σου θα το εντάξεις, το πρωί ή το βράδυ. Ο λόγος που στο λέω είναι γιατί θα πάρεις πολύ διαφορετικά αποτελέσματα, ανάλογα με την απόφασή σου.

Τι εννοώ! Αν το εντάξεις στην πρωινή σου ρουτίνα θα βοηθήσει πολύ στην εξάλειψη των πρηξιμάτων, αν όμως το εντάξεις στη βραδινή σου ρουτίνα θα σε βοηθήσει σε τυχόν εντάσεις μέσα στη μέρα και φυσικά στον ύπνο.

Θα δοκιμάσεις λεμφικό μασάζ τελικά;