BeautyWomen’s Day: Γυναίκες που έγραψαν ιστορία στο μακιγιάζ

Women’s Day: Γυναίκες που έγραψαν ιστορία στο μακιγιάζ

ιστορία στο μακιγιάζ

Η ημέρα της γυναίκας είναι εδώ κάθε χρόνο για να μας υπενθυμίζει την ομορφιά της επιτυχίας και του αγώνα της γυναικείας ύπαρξης. Ποιος ο ρόλος τους όμως στη κόσμο της ομορφιάς; Γυναίκα σημαίνει ζωή, άρα και δημιουργία! Read below μερικές από τις πιο σημαντικές γυναίκες στο beauty industry που έγραψαν ιστορία στο μακιγιάζ μέσα από την εμβληματική τους πορεία.

Κλεοπάτρα: Η βασίλισσα της ομορφιάς

Η θρυλική ομορφιά της Κλεοπάτρας αναδεικνύονταν με τις χαρακτηριστικές μαύρες, πλεγμένες περούκες.

Από το έντονο βλέμμα της δεν έλειπε ποτέ φυσικά η πράσινη σκιά ματιών από μαλαχίτη, καθώς και το διάσημο μαύρο κολ που δημιουργούσε τη χαρακτηριστική μαύρη γραμμή όπως το σημερινό eyeliner δημιουργώντας ένα αυθεντικό cat eye!

Η τάση του μακιγιάζ της Αρχαίας Αιγύπτου δήλωνε συχνά την κοινωνική θέση της γυναίκας ή κάποιος πρόβλημα υγείας.

κλεοπάτρα μακιγιάζ

Helena Rubinstein: Η πρωτοπόρος

Γεννημένη στην Κρακοβία το 1872, με στόχο ζωής να ενδυναμώσει τις γυναίκες μέσω της ομορφιάς. 

H Rubinstein άκρως καινοτόμα και πρωτοπόρα για την εποχή της δημιουργεί την πρώτη κρέμα ομορφιάς, το Valaze, που σημαίνει «ένα δώρο από τον παράδεισο» στα ουγγρικά. Δημιούργησε επίσης την πρώτη αδιάβροχη μάσκαρα και όρισε τους τρεις τύπους δέρματος. 

Το επιχειρηματικό της δαιμόνιο την οδήγησε στην κατανόηση της επίδρασης της διατροφής στο δέρμα. Δημιουργεί το πρώτο σαλόνι ομορφιάς. 

Κατάφερε να δώσει σε όλες τις γυναίκες τη δύναμη να είναι ο εαυτός τους.

μακιγιάζ rubinstein
ιστορία στο μακιγιάζ

Iman: Η ομορφιά είναι για όλους

Iman ή πιο ολοκληρωμένα Zara Mohamed Abdulmajid, είναι γεννημένη στη Σομαλία το 1955. 

Ως μοντέλο με διεθνή καριέρα αναδιαμόρφωσε τα καλλυντικά και τη χρήση τους για τις γυναίκες με έγχρωμη επιδερμίδα. Η Iman δεν κατάφερε να βρει προϊόντα που να λειτουργούν για τον τόνο του δέρματός της για αυτό πήρε την κατάσταση στα χέρια της. 

Η Iman Cosmetics δεν άργησε να εμφανιστεί με μεγάλη γκάμα προϊόντων γύρω από μια σειρά από καλλυντικά σε αποχρώσεις που λειτουργούν σε πιο σκούρες επιδερμίδες. Οι έγχρωμες γυναίκες απέκτησαν μία αληθινή επιλογή και ορατότητα στη βιομηχανία ομορφιάς.  

vogue ιστορία
iman μακιγιάζ

Οι γυναίκες αυτές, αλλά και πολλές άλλες έγραψαν ιστορία στο μακιγιάζ και την ομορφιά. Εμπνεύσου από αυτές και δημιούργησε σήμερα! Happy women’s Day!