How ToHow to: Καθάρισε σωστά τα πινέλα σου.

How to: Καθάρισε σωστά τα πινέλα σου.

Είναι το δεξί σου χέρι και κάνουν τη «βρώμικη δουλεία» για σένα. Τι μπορεί να είναι; Τα πινέλα μακιγιάζ φυσικά! Τα χρησιμοποιείς κάθε μέρα, κάνεις το τέλειο blending, βάζεις το highlighter σου καλύτερα κι από επαγγελματία, βάζεις eyeliner πιο ίσιο κι από χάρακα, είναι το παρεάκι σου τέλος πάντων. 

Το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να τα προσέχεις. Όχι μόνο γιατί θα σε «εγκαταλείψουν» κάποια στιγμή, αλλά και γιατί τα μικρόβια, η λιπαρότητα και η σκόνη κάνουν πάρτι εις βάρος σου. Κι όσο εσύ βαριέσαι να τα φροντίσεις, τόσο θα βλέπεις εκείνα τα σπυράκια που δεν ξέρεις από που ήρθανε να αυξάνονται. Εντάξει, εντάξει σταματάω, νομίζω σε τρόμαξα αρκετά!!! 

Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω.

τα πινέλα σου

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζεις τα πινέλα σου.

χρόνος φροντίδας για τα πινέλα μακιγιάζ

Ιδανικά, καλό είναι να καθαρίζεις τα πινέλα μια φορά την εβδομάδα, ΑΝΤΕ! 10 μέρες και κυρίως τα πινέλα που χρησιμοποιείς περισσότερο, όπως του foundation, του concealer και της πούδρας

EXTRA TIP: Τα πινέλα με τη φυσική τρίχα, χρειάζονται λίγο πιο εντατική φροντίδα σε σχέση με τα συνθετικά. 

Με τι να καθαρίσεις τα πινέλα σου.

Αυτή τη στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν πολλά προϊόντα καθαρισμού πινέλων. Σε μορφή σπρέι ή σαπουνιού. Καλή ιδέα και τα δύο όμως άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Προτείνω το σπρέι για τα διατηρείς καθαρά, ενώ το σαπούνι για να τα καθαρίζεις σε βάθος. Φυσικά, αν το budget σου είναι περιορισμένο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κλασσικό σαπούνι για τα πιάτα ή σαμπουάν για τα μωρά, (σε καμία περίπτωση δε θα σου πρότεινα αντιβακτηριδιακό ή γενικά κάτι αρκετά δυνατό). 

Ότι άλλο κι αν διαλέξεις σου υπόσχομαι ότι είναι τσεκαρισμένο και θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Με ποιο τρόπο να πλύνεις τα πινέλα μακιγιάζ.

πλύσημο πινέλα μακιγιάζ

ΒΑΣΙΚΟ ΒΑΣΙΚΟ ΒΑΣΙΚΟ! Όταν ξεκινήσεις να πλένεις τα πινέλα σου, έχε υπόψη ότι δεν πρέπει να βραχεί η λαβή τους. Μπορεί να αλλοιωθεί η κόλλα που τα συγκρατεί και να ξεκολλήσουν.

Στη συνέχεια βρέξ’τα με χλιαρό νερό και με λίγη ποσότητα από το σαπούνι καθάρισέ τα με κυκλικές κινήσεις στην παλάμη του χεριού σου ή σ’ ένα μπολ. Όταν βεβαιωθείς ότι καθάρισαν ξέπλυνε τα καλά με χλιαρό νερό.

Με μια καθαρή πετσέτα, σκούπισε τη λαβή και τις τρίχες και ακούμπησε όλα τα πινέλα σε ένα επίπεδο σημείο με τις τρίχες να είναι στον αέρα και όχι πάνω στην επιφάνεια.
SOS! Τα πινέλα πρέπει να στεγνώνουν φυσικά και όχι για παράδειγμα, με πιστολάκι γιατί χαλάει το σχήμα τους και καταστρέφονται.

Αφού στεγνώσουν δεν έχεις παρά να τα αποθηκεύσεις σε ένα κουτί ή ακόμη καλύτερα στη θήκη τους.

πινέλα make up