Beauty5 Βήματα για να διατηρήσεις την ηλιοκαμένη όψη σου.

5 Βήματα για να διατηρήσεις την ηλιοκαμένη όψη σου.

ηλιοκαμένη όψη

Περιποιήσου την επιδερμίδα σου.

Για να έχεις την φυσική λάμψη που σου χαρίζει ο ήλιος το καλοκαίρι θα πρέπει να κρατήσεις το πρόσωπό σου ενυδατωμένο ώστε να υποδεχτεί καλύτερα τα προϊόντα μακιγιάζ. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις προϊόντα after sun για να φροντίσεις το μαυρισμένο δέρμα σου. Αν πάλι έχεις ήδη επιστρέψει στον κανονικό σου τόνο δέρματος αρκεί να εφαρμόσεις την ενυδατική σου. Επίσης κάνε απολέπιση με κάποιο από τα πολλά ειδικά scrub ή δοκίμασε να φτιάξεις το δικό σου . Θυμήσου ότι η βιταμίνη C είναι ο σύμμαχός σου για λαμπερή όψη όταν επιλέγεις προϊόντα περιποίησης προσώπου.

Glow primer

Πριν από οποιοδήποτε άλλο προϊόν μακιγιάζ δοκίμασε να εφαρμόσεις primer για να δώσεις λάμψη. Άπλωσέ το σε όλο το πρόσωπο και θα δεις την επιδερμίδα σου να αποκτά την φρεσκάδα και τη λάμψη του καλοκαιριού.

Μετά μπορείς να συνεχίσεις με τα υπόλοιπα προϊόντα ή να εφαρμόσεις απλά λίγο concealer για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Primer για λάμψη στην ηλιοκαμένη όψη

Simply Sunkissed

Αφού σκοπός σου είναι να δείχνεις φρέσκια και φυσική μην επιβαρύνεις το δέρμα σου με πολλά προϊόντα. Χρησιμοποίησε το concealer σου σαν βάση ή επίλεξε μια ελαφριά κρέμα με χρώμα. Πρόσθεσε προϊόντα που θα σου χαρίσουν την επιθυμητή ηλιοκαμένη όψη και θα δώσουν λάμψη και χρώμα στο μακιγιάζ σου. Η τέλεια επιλογή είναι να βάλεις bronzer στο πινέλο σου και να το περάσεις από το μέτωπό σου στην άκρη της μύτης σου και τα μάγουλά σου. Αν θέλεις λίγο πιο έντονο αποτέλεσμα μπορείς να περάσεις το πινέλο σου και πάνω από τα βλέφαρά σου.

ηλιοκαμένο πρόσωπο

Highlighter

Να κάτι που δεν θα ήθελες να παραλείψεις όταν αναζητάς τη λάμψη. Μπορείς να διαλέξεις ένα προϊόν σε υγρή ή κρεμώδη ή compact μορφή. Το highlighter στα κατάλληλα σημεία θα σε κάνει να δείχνεις σαν να επέστρεψες μόλις από την παραλία. Βάλε με το πινέλο σου μία μικρή ποσότητα κάτω από τα φρύδια, στην κόχη του ματιού και φυσικά πάνω από τα μάγουλα. Μην ξεχάσεις να το αναμίξεις καλά, ώστε να δείχνει φυσικό το αποτέλεσμα.

ηλιοκαμένα μάγουλα

Φυσικά ηλιοκαμένη όψη.

Από το συγκεκριμένο look δεν θα μπορούσε να λείπει το φυσικό κοκκίνισμα που χαρίζει ο ήλιος στα μάγουλα σου. Φέτος μάλιστα τα ηλιοκαμένα μάγουλα αποτελούν το απόλυτο Instagram trend. Για να το πετύχεις βρες την αγαπημένη σου απόχρωση blush (τα κοραλλί και τα κόκκινα είναι η πιο διαδεδομένες επιλογές). Με το πινέλο σου άπλωσε το ρουζ στα σημεία του προσώπου που θα κοκκίνιζαν κανονικά από τον ήλιο, δηλαδή τα μάγουλα και τη μύτη σου, και είσαι έτοιμη.

EXTRA TIP: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα γυαλιά ηλίου σου σαν οδηγό για να περάσεις το πινέλο σου από τα σωστά σημεία.

Πηγή: Vogue.co.uk