Make Up6 + 1 μυστικά για τέλειο νυφικό μακιγιάζ

6 + 1 μυστικά για τέλειο νυφικό μακιγιάζ

νυφικό μακιγιάζ

Τι έμαθα, παντρεύεσαι; Αν κάτι γνωρίζω πολύ καλά είναι πρώτον ότι είσαι ΗΔΗ υπεραγχωμένη και δεύτερον ότι έχεις δίκιο να είσαι!!! Αφού όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω σου εκείνη τη μέρα. Μάλλον χρειάζεται να κάνουμε μια μικρή κουβεντούλα εμείς οι δύο.

Η πιο σημαντική συμβουλή πέρα από όλες τις άλλες που θέλω να σου δώσω είναι ότι είτε κάνεις μόνη σου το νυφικό μακιγιάζ είτε στο κάνει κάποιος make-up expert, να είσαι ο εαυτός σου και να μην κάνεις κάτι πολύ μακριά από το στυλ σου. Μόνο έτσι θα νιώθεις άνετα και θα πετύχεις το τέλειο. Για να δούμε όμως τι πρέπει να κάνεις αν επιλέξεις να το κάνεις μόνη σου. 

Βασικό!!! Να κάνεις πολλές πρόβες για να βεβαιωθείς ότι δε θα πάει τίποτα στραβά εκείνη τη μέρα. Η εξάσκηση θα σε βάλει σε μια διαδικασία που θα αναγνωρίσεις τις σωστές και λάθος κινήσεις σε σχέση με το τρόπο που εφάρμοσες το μακιγιάζ σου. Μόνο έτσι θα καταλάβεις τι λειτουργεί και τι όχι.

μακιγιάζ γάμου

Περιποιήσου το δέρμα σου

Για την καλύτερη εφαρμογή του μακιγιάζ, χρειάζεται πάντα το δέρμα να είναι περιποιημένο. Δεν πρέπει να εξασφαλίσεις μόνο τη διάρκεια αλλά και την ποιότητα. Οπότε πολύ σημαντικό είναι να προσέχεις το δέρμα σου πριν τη μεγάλη μέρα να το ενυδατώνεις και να το περιποιείσαι. 

Διάλεξε το στυλ και το ύφος που θα έχει το μακιγιάζ σου. Μπορεί να θέλεις ένα ήσυχο και ηλιοκαμένο look ή ένα εντυπωσιακό smokey eye. Μην αφήνεις τις μέρες να περνάνε, δοκίμασε έγκαιρα όλα τα στυλ που σ’ αρέσουν και βρες αυτό που σου ταιριάζει 

Αν θες το νυφικό μακιγιάζ σου να κρατήσει όλη νύχτα, μη ξεχάσεις το βασικό πρώτο βήμα. Το primer! Eίναι ο καλύτερος σου φίλος και θα δεις ότι θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη. 

 

Επίλεξε τα σωστά προϊόντα

Το foundation στο μακιγιάζ είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα δέρμα που να φαίνεται φυσικό τόσο από κοντά όσο και από μακριά και αυτό θα το πετύχεις καλύτερα με ένα foundation μεσαίας κάλυψης. Βεβαιώσου επίσης ότι η απόχρωση που έχεις επιλέξει είναι η σωστή για να μην υπάρχει διαφορά στις φωτογραφίες. 

Σίγουρα ένα δάκρυ θα το ρίξεις αυτή τη μεγάλη μέρα και σίγουρα δεν θέλεις να γεμίσει όλο σου το πρόσωπο μαυρίλες γιατί ξέχασες να βάλεις αδιάβροχο mascara.

make up

Η πούδρα κρατά στα χέρια της την τύχη του μακιγιάζ σου. Πολύ πούδρα; Καταστροφή! Καθόλου πούδρα; Πάλι καταστροφή! Άρα η λύση είναι μονόδρομος. Ελάχιστη ποσότητα με ένα φουντωτό πινέλο, κυρίως στο T zone είναι αρκετή. 

EXTRA TIP!
Απέφυγε το SPF. Ξέρω πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι το SPF, παρόλα αυτά ο συνδυασμός του με το primer, μπορεί να αλλοιώσει τη βάση σου κατά τη διάρκεια της μέρας. Οπότε δεν έχει παρά να το αποφύγεις ή να χρησιμοποιήσεις SPF15.