Beauty6 πράγματα που πρέπει να κάνεις αν έχεις λιπαρό δέρμα

6 πράγματα που πρέπει να κάνεις αν έχεις λιπαρό δέρμα

λιπαρό δέρμα

Αν έχεις λιπαρό δέρμα, ξέρεις πολύ καλά τι θα πει αγώνας. Η λιπαρή επιδερμίδα είναι ένα κοινό βάσανο τόσο μεταξύ των ανδρών όσο και των γυναικών. Και λίγο παραπάνω των γυναικών αφού συχνά το επιδεινώνουμε. Προσπαθώντας να λύσουμε μόνες το πρόβλημα, χρησιμοποιούμε τα εντελώς λάθος προϊόντα. Παραδέξου το! Αν σε τυραννάει κι εσένα λοιπόν η λιπαρότητα το πιο πιθανό είναι να έχεις πέσει κι εσύ μέσα στα ίδια σου τα λάθη. Για πρόσεξε καλά τα παρακάτω συνηθισμένα λάθη για να διορθώσουμε έστω το λιπαρό δέρμα σου στο μακιγιάζ.

Μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα

-Ένα σωστό primer βοηθά στην καταπολέμηση της λιπαρότητας. Το primer έχει μια απλή, αλλά σημαντική δουλειά. Προετοιμάζει το δέρμα σου για το υπόλοιπο μακιγιάζ, ειδικά το foundation. Έτσι η εφαρμογή γίνεται πιο λεία και το μακιγιάζ διαρκεί πολύ περισσότερο.

primer για λάμψη και διάρκεια

Όσον αφορά το foundation φαντάζομαι δεν χρειάζεται να σου πω ότι οι επιλογές που έχεις αφορούν oil free συστάσεις ή matte φινίρισμα.

Το κόλπο για ένα matte πρόσωπο όλη μέρα δεν είναι χίλια προϊόντα, αλλά τι προϊόντα χρησιμοποιείς. Από ένα oil free foundation που λέγαμε πιο πάνω μέχρι τα matte primer. Η χρήση ποιοτικών προϊόντων και όχι η ποσότητα τους θα βοηθήσει το δέρμα να παραμείνει απαλλαγμένο από λιπαρότητα όλη μέρα.

Το να χρησιμοποιήσεις όλα τα προϊόντα που βρίσκεις στην αγορά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ μπορεί να αλλάξει το pH του δέρματός σου. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Το δέρμα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα ενεργά συστατικά που βάζεις. Αν δεν έχει την ευκαιρία να προσαρμοστεί, μπορεί να καταλήξεις με μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος. Το αποτέλεσμα θα είναι αντίθετο από αυτό που σου υπόσχονται όλα αυτά τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Γιατί αν αλλάζεις προϊόντα κάθε τρεις και λίγο, το πιο πιθανόν είναι το δέρμα να μπερδευτεί από τις γρήγορες αλλαγές και να αυξήσει την λιπαρότητα και τα σπυράκια.

Πολύ σημαντικό! Φρόντισε να κάνεις σωστά το μακιγιάζ σου από την αρχή. Μην προσθέτεις μακιγιάζ ή φρεσκάρεις ξανά και ξανά μέσα στη μέρα γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φράξεις τους πόρους. 

καθαρισμός προσώπου

Τα μαντηλάκια μακιγιάζ είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση. Ωστόσο το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πλένεις σωστά το πρόσωπό σου κάθε βράδυ πριν πας για ύπνο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα έχει τη δυνατότητα να ξεκουραστεί όπως και εσύ. Τα υγρά μαντηλάκια θα αφήσουν σίγουρα υπολείμματα μακιγιάζ άρα αυτό δεν θα βοηθήσει και τόσο.