Beauty6+1 μύθοι στο μακιγιάζ

6+1 μύθοι στο μακιγιάζ

μύθοι στο μακιγιάζ

Το διαδίκτυο, οι φίλοι, η τηλεόραση…τόσες πηγές πληροφοριών για το μακιγιάζ και όχι μόνο. Αλλά τελικά πιστεύεις ότι όλα όσα άκουσες ισχύουν; Ήρθε η ώρα να ξεφορτωθούμε όλες αυτές τις κακές συμβουλές ομορφιάς που μόνο να μας παραπλανήσουν μπορούν. Υπάρχουν τόσοι μύθοι στο μακιγιάζ. Συνέχισε να διαβάζεις και θα καταλάβεις…

Δοκίμασε το foundation στο χέρι.

ΜΥΘΟΣ! Το κάνουμε, σχεδόν όλες, από συνήθεια. Στην πραγματικότητα όμως, το δέρμα στο χέρι είναι και πολύ λεπτότερο αλλά έχει και διαφορετικό χρώμα σε σχέση με το πρόσωπο. Αυτό που μπορείς να κάνεις αν δεν το εφαρμόσεις κατευθείαν στο πρόσωπο, είναι να δοκιμάσεις το foundation στο λοβό του αυτιού, είναι αρκετά κοντά στο πρόσωπο και το λαιμό.

foundation δοκιμή

Εφάρμοσε το concealer πριν το foundation.

ΜΥΘΟΣ! Κάνε απλά αυτό που σε βολεύει περισσότερο. Τίποτα απ΄ τα δύο δεν είναι σωστό και τίποτα λάθος. Μπορείς να εφαρμόσεις λίγο concealer μετά το foundation για να καλύψεις τα πιο σκοτεινά σημεία, μ’ αυτόν τον τρόπο θα πετύχεις ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Το κόκκινο κραγιόν δεν ταιριάζει σε όλους.

ΜΥΘΟΣ! Το κόκκινο κραγιόν είναι ιδανικό για οποιαδήποτε απόχρωση δέρματος, αρκεί να διαλέξεις τον σωστό τόνο κόκκινου που ταιριάζει με τη δική σου.

Το μακιγιάζ είναι επιβλαβές για το δέρμα.

ΜΥΘΟΣ! Δεν είναι καθόλου επιβλαβές το μακιγιάζ. Το μόνο που μπορεί να το επηρεάσει αυτό είναι η υγιεινή γύρω από αυτό, τα βρώμικα πινέλα και σφουγγάρια ή τα ληγμένα προϊόντα.

Το μακιγιάζ δε λήγει.

ΜΥΘΟΣ! Ήρθε η ώρα να καθαρίσεις το νεσεσέρ. Φυσικά και έχουν ημερομηνία λήξεις τα καλλυντικά, ακόμη και αυτά που δεν το γράφουν επάνω. Οπότε για να είσαι σίγουρη μην κρατάς τίποτα από όσα έχεις ανοίξει πάνω από 12 μήνες. Το ληγμένο μακιγιάζ μπορεί να αναπτύξει βακτήρια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στο δέρμα.

Τα έντονα μάτια με έντονα χείλη, δεν πάνε μαζί.

ΜΥΘΟΣ! Πρόκειται για τον πιο διαδεδομένο μύθο. Φυσικά και γίνεται να δημιουργήσεις έντονα μάτια σε συνδυασμό με έντονα χείλη. Χρειάζεται τόλμη και αυτοπεποίθηση για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα, δε λέω, εξάλλου δεν είναι και το πιο διακριτικό look που μπορείς να δημιουργήσεις. Παρόλα αυτά ξεκίνα από τα χείλη χρησιμοποιώντας την απόχρωση που θέλεις και μετά συνέχισε με τα μάτια δουλεύοντας τη σκιά σιγά σιγά. Μέχρι εκεί που αισθάνεσαι ασφαλής με το αποτέλεσμα.

Το lip plumper αυξάνουν τον όγκο των χειλιών.

ΜΥΘΟΣ! Το lip plumper μπορεί να αυξήσει τον όγκο των χειλιών, αλλά μόνο στιγμιαία εξαιτίας των συστατικών που περιέχει. Συστατικά όπως το καυτερό πιπέρι, η καφεΐνη, το ginger και η μέντα ερεθίζουν τα χείλη και δημιουργούν στιγμιαία το πρησμένο αποτέλεσμα. Το ότι λειτουργούν σαν θεραπεία είναι παρανόηση και μόνο με την χρήση ενέσιμου υαλουρονικού οξέως μπορούμε να πετύχουμε ένα μόνιμο αποτέλεσμα.

Και τώρα που ξέρεις ποιοι είναι οι μύθοι στο μακιγιάζ, μπορείς να πειραματιστείς και να δημιουργήσεις τα αγαπημένα σου look.