Make Up7 βήματα για να χαρίσεις διάρκεια στο καλοκαιρινό μακιγιάζ.

7 βήματα για να χαρίσεις διάρκεια στο καλοκαιρινό μακιγιάζ.

καλοκαιρινό μακιγιάζ

Παρόλο που ο καιρός τις τελευταίες μέρες μας έδειξε τα δόντια του, οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές, και χωρίς να θέλω να σε τρομάξω είμαστε ακόμα στην αρχή. Και ενώ τα bronze και ηλιοκαμένα looks έχουν την τιμητική τους, πολύ συχνά οι κόποι μας για ένα τέλειο super καλοκαιρινό μακιγιάζ «λιώνουν» από τη ζέστη. Μάντεψε! Έχω κάποιες συμβουλές που θα σου φανούν σωτήριες.

Less is more

Αρχικά ξέχνα τις μεγάλες ποσότητες και το ΠΟΛΥ μακιγιάζ, γενικά. Άρχισε να αδειάζεις λίγο το νεσεσέρ σου για αυτούς τους μήνες. Όσο λιγότερο μακιγιάζ χρησιμοποιείς, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχεις για να «λιώσει» και να απορήσεις ξανά «Τι λάθος κάνεις εσύ».

Primer

Primer over all

Πάντα να χρησιμοποιείς το Primer που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου (πάντα σε μικρή ποσότητα!) για να δημιουργήσεις τον τέλειο καμβά για το υπόλοιπα μακιγιάζ και να δώσεις διάρκεια στο αποτέλεσμα.

Concealer vs Foundation

Χρησιμοποίησε concealer αντί για foundation. Με αυτό τον τρόπο θα δουλέψεις το προϊόν μόνο στα σημεία που πραγματικά το χρειάζονται για να κάνεις ομοιόμορφο το αποτέλεσμα και να διορθώσεις πιθανές δυσχρωμίες ή κοκκινίλες που μπορεί να έχει το πρόσωπο.

Stop Powder

Το ξέρω έχεις πέσει από τα σύννεφα, αλλά είναι η μεγάλη αλήθεια.
Η ζέστη, ο ιδρώτας και η πούδρα κάνουν το combo της συμφοράς. Η πούδρα φράζει τους πόρους και κολλάει για τα καλά στο δέρμα σου με αποτέλεσμα να κάνει το δέρμα να φαίνεται μπουκωμένο και καλυμμένο με μια μεμβράνη πούδρας, δεν νομίζω πως το θέλεις αυτό. Παρόλα αυτά αν γυαλίζει το δέρμα σου, η καλύτερη λύση είναι τα blotting films.

Double-blush

Τι εννοώ! Εφάρμοσε λίγο creamy blush πριν και μετά ενίσχυσέ το με ρουζ σε πουδρένια μορφή. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχεις τον επιθυμητό αποτέλεσμα και την ιδανική ένταση και διάρκεια αφού θα κλειδώσει στο μακιγιάζ.

Always the eyes

Όπως είμαι σίγουρη ότι ήδη γνωρίζεις, εκτός από την ζώνη Τ που βγάζει την περισσότερη λιπαρότητα, έτσι και τα μάτια πολλές φορές ιδρώνουν με αποτέλεσμα στο τέλος να καταλήγεις με μάτια panda. Μια μικρή ποσότητα από primer ματιών είναι ικανή να αποτρέψει την καταστροφή. EXTRA TIP! Ελάχιστη ποσότητα από primer κάτω από τα μάτια θα δώσει μεγαλύτερη διάρκεια στο concealer σου.

Setting your day

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Setting spray, φυσικά! Σφραγίζει το μακιγιάζ, το φρεσκάρει ενώ παράλληλα ενυδατώνει. Είναι το καλύτερο που μπορείς να επιλέξεις, αφού μπορεί αν σε συνοδεύσει παντού μέσα στην τσάντα.

Σκέψου το.