Make Up8+1 μυστικά που κόβουν χρόνια στο μακιγιάζ

8+1 μυστικά που κόβουν χρόνια στο μακιγιάζ

χρόνια στο μακιγιάζ

Και επειδή είμαστε πολλές εμείς που εκτός από γοητευτικές, θέλουμε να δείχνουμε και νεότερες (και χωρίς τη βοήθεια του πλαστικού!) νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε μια σοβαρή κουβέντα. Αν θέλετε να κρύψετε χρόνια στο μακιγιάζ συνεχίστε να διαβάζετε.

Αρχικά να υπογραμμίσω ότι ο χρόνος που περνάει δεν πρέπει να σας απασχολεί αφού η πραγματική ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Παρόλα αυτά δεν θα σας χαλάσω το χατίρι. Έψαξα πολύ, μελέτησα άλλο τόσο και είμαι εδώ με απαντήσεις και μυστικά μόνο για σας! 

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένας μύθος που πλανάτε σε σχέση με το βαρύ μακιγιάζ και δυστυχώς, 8 στις 10 κάναμε το λάθος έστω και μια φορά στη ζωή μας. Στην προσπάθεια μας να καλύψουμε τις λεπτές γραμμές το παρακάνουμε και στο τέλος τις τονίζουμε πολύ περισσότερο παρά τις κρύβουμε. Ας δούμε όμως πως μπορούμε να το καταφέρουμε απλά και χωρίς πολύ κόπο.

Προετοιμάστε το δέρμα σας

Πολύ σημαντική είναι η αρχή και η προετοιμασία του δέρματος πριν το μακιγιάζ.

Γι’ αυτό μην ξεχνάτε ποτέ την ενυδατική κρέμα.

Ενυδατώνει και προετοιμάζει την επιδερμίδα για να εφαρμόσετε με μεγαλύτερη άνεση το μακιγιάζ που θα ακολουθήσει.

κρυψε χρόνια με ενυδάτική

Τέρμα στην «βαριά βάση» ή αλλιώς στη μεγάλη κάλυψη!

Ο λόγος είναι ότι όσο πιο μεγάλη ποσότητα foundation βάζουμε, τόσο περισσότερο “σπάει” στη διάρκεια της ημέρας και τονίζει τις γραμμές, δημιουργώντας ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό.

bb κρέμα μακιγιάζ

Πες αντίο στους μαύρους κύκλους. Η αλήθεια είναι ότι ένα ενυδατικό και ελαφρύ concealer θα βοηθήσει πολύ στην ξεκούραστη και ανάλαφρη όψη του βλέμματος. Πόσο μάλλον αν συνοδεύεται και από ένα καλό ύπνο.

concealer μακιγιάζ

Χρησιμοποιήστε πούδρα μόνο όπου χρειάζεται, δηλαδή στα σημεία που γυαλίζουν, όπως η μύτη, το πιγούνι ή το κέντρο του μετώπου. Η πολύ matte όψη κάνει το πρόσωπο να φαίνεται θαμπό και κουρασμένο.

Προσοχή στα μάτια

Αποφύγετε τα λάθη στο μακιγιάζ των ματιών.

Τι εννοώ! Για μια καλή εικόνα στο μακιγιάζ χρειάζεται και αρκετή ακρίβεια.

Αν, λοιπόν, η όραση έχει αρχίσει να μην είναι το δυνατό σας σημείο αποφύγετε το eyeliner ή τις πολύ έντονες σκιές που πιθανόν να μην έχουν απλωθεί καλά.

Extra Tip: Ένας μεγεθυντικός καθρέφτης είναι ένα πολύ ωραίο δώρο για σας.

μυστικά στο μακιγιάζ

Χρησιμοποιήστε kohl μολύβια ματιών! Και καλύτερα όχι σε μαύρο χρώμα, αφού «σκληραίνει» το χαρακτηριστικά σε αντίθεση με ένα καφέ μολύβι.

Εφαρμόστε σύριζα με τις βλεφαρίδες το μολύβι και σβήστε τις άκρες του, για να «μαλακώσετε» το αποτέλεσμα.

Επίσης, σημαντικό είναι να αποφεύγετε τις έντονες γραμμές στο κάτω μέρος του ματιού, «κατεβάζει» το βλέμμα και σίγουρα δεν το θέλουμε αυτό.

μολύβι μακιγιάζ

Τα φρύδια, όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι η κορνίζα του προσώπου. Ειδικά τώρα που γίνονται πιο λεπτά ή γκριζάρουν, θέλουν μεγαλύτερη προσοχή.

Το σωστό σχήμα σε συνδυασμό με το σωστό χρώμα στο μολύβι φρυδιών είναι το κλειδί στη δημιουργία του τέλειου φρυδιού. Τα καλοσχηματισμένα φρύδια μεγαλώνουν και ανασηκώνουν το μάτι. Έτσι θα καταφέρετε να κερδίσετε χρόνια στο μακιγιάζ με το βλέμμα σας.

χρόνια μάτια

Δώστε χρώμα

Το ρουζ ήταν, είναι και θα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του μακιγιάζ αφού φωτίζει το δέρμα και το κάνει να φαίνεται πιο φρέσκο.

Όμως όταν το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του μια καλή εναλλακτική είναι ένα ρουζ σε κρεμώδη μορφή. Κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο δροσερό και ενυδατωμένο. Διαλέξτε ένα ουδέτερο ροζ χρώμα και αποφύγετε τις πολύ μεταλλικές υφές, αφού τονίζουν τις ατέλειες.

κρύψε χρόνια

Προτιμήστε ενυδατικές υφές και ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις στα χείλη. Σιγά σιγά τα χείλη γίνονται πιο ξηρά και πιο λεπτά.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα θα δώσουν στα χείλη τη χαμένη τους ελαστικότητα και θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του όγκου, αφού θα τα κάνουν να φαίνονται πιο γεμάτα.