How ToΛάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ!

Λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ!

Λάθη στο μακιγιάζ

Το μακιγιάζ φαίνεται πολύ απλή υπόθεση όταν γίνεται από τα χεράκια ενός make up artist. Αλλά χωρίς αυτά τα χεράκια το αποτέλεσμα μπορεί να είναι δραματικά διαφορετικό μπορεί και κακό. Αυτός είναι και ο λόγος που έψαξα τα λίγο μεγαλύτερα και πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ που κάνεις. Καθώς και τις αντίστοιχες συμβουλές για να τα διορθώσεις και να κάνεις τη ρουτίνα σου λιγάκι πιο εύκολη.

Δεν προετοιμάζεις το δέρμα σου

Ο ρόλος του primer είναι να προετοιμάζει και να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες στο δέρμα για να υποδεχτεί το μακιγιάζ. Ένας εξίσου σημαντικός ρόλος που έχει το primer είναι να δίνει διάρκεια στο μακιγιάζ. Κάποιοι ειδικοί επίσης πιστεύουν πως το primer δημιουργεί ένα προστατευτικό πέπλο πάνω στο δέρμα. Καθώς σφραγίζει και προστατεύει τυχόν προϊόντα θεραπείας που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια μιας καθημερινής αγωγής περιποίησης της επιδερμίδας.

primer για λάμψη και διάρκεια

Χρησιμοποιείς βρώμικα πινέλα

Τα βρώμικα σφουγγάρια και πινέλα είναι ένα τεράστιο ΟΧΙ στο μακιγιάζ. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι η εφαρμογή με βρώμικα εργαλεία. Που στη συνέχεια σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι συνέβη και δε φαίνεται φρέσκο το μακιγιάζ σου. Ένα ήπιο καθαριστικό πινέλων θα σου λύσει τα χέρια ή ένα δεύτερο καθαρό σφουγγάρι στο συρτάrι σου.
Σε ένα ιδανικό σενάριο το foundation θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο φυσικό σε σχέση με το δέρμα σου. Ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσεις το foundation είναι να εφαρμόσεις κατά μήκος του οστού της γνάθου διάφορους τόνους μέχρι να βρεις τον ιδανικό για σένα. Η δοκιμή στο εσωτερικό του χεριού στο πρόσωπο ή στο λαιμό δεν είναι και τόσο αποτελεσματική.

πινέλα μακιγιάζ

Χρησιμοποιείς περισσότερο highlighter απ΄ ότι πραγματικά χρειάζεται

Το μεγαλύτερο ποσοστό χρησιμοποιεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ highlighter. Παρόλα αυτά το ιδανικό είναι να εφαρμόσεις μικρές ποσότητες στα σημεία που χτυπάει το φως φυσικά. Πάρε λίγη ποσότητα με τα δάχτυλα και εφάρμοσε ταμποναριστά στα ζυγωματικά, στα οστά κάτω απ΄ τα φρύδια, το πηγούνι και τη ράχη της μύτης. Μετά ξαναπέρνα από πάνω με ένα καθαρό πινέλο για να ενώσεις το προϊόν με το δέρμα για ένα super φυσικό αποτέλεσμα.

highlighter

Κάνεις πολύ μεγαλύτερο περίγραμμα στα χείλη

περίγραμμα στα χείλη

Εννοείται ότι καταλαβαίνω πως όλες θα θέλαμε να έχουμε το ιδανικό σχήμα στα χείλη και πιθανότατα και μεγαλύτερα χείλη.

Παρόλα αυτά δεν είναι καθόλου αποτελεσματικό το εξωπραγματικό περίγραμμα γύρω από τα χείλη. Κανείς δεν στο απαγορεύει, αλλά αν το καλοσκεφτείς, δεν αρέσει και σε κανέναν να το βλέπει.

Χρησιμοποίησε το μολύβι των χειλιών ελάχιστα αν πιο έξω από το φυσικό σου περίγραμμα για να δώσεις το τέλειο σχήμα και συνδύασέ το με το αγαπημένο σου κραγιόν. Θα δεις ότι το μακιγιάζ σου θα είναι πολύ πιο σωστό.

Δεν «σβήνεις» τις σκιές

Όταν πρόκειται για μακιγιάζ στα μάτια, η ανάμειξη-το μπλεντάρισμα-το σβήσιμο (ή όπως αλλιώς το έχεις ακούσει) είναι πολύ σημαντικό γιατί κάνει το μακιγιάζ να φαίνεται πιο φυσικό και πιο καλοφτιαγμένο. Για να το πετύχεις αυτό θα χρειαστείς…ξέρεις τι! Τα σωστά πινέλα!!! Ένα πλακέ πινέλο εφαρμογής και ένα φουντωτό είναι τα λιγότερα που χρειάζεσαι για να κάνεις έναν απλό συνδυασμό να φαίνεται άψογος.

Γεμίζεις τα φρύδια σου λάθος

Τα μεγάλα περιποιημένα φρύδια είναι η μεγαλύτερη τάση αυτή τη στιγμή, ωστόσο θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική όταν επιλέγεις τα προϊόντα για να το πετύχεις αυτό. Σκέψου ότι ένα μολύβι που είναι ακριβώς στο χρώμα τον φρυδιών σου μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο έντονο και «άγριο» αποτέλεσμα. Μπορείς όμως να επιλέξεις μια σκιά, ένα μολύβι μισό τόνο πιο φωτεινό από τα φρύδια σου ή να εφαρμόσεις απλά με απαλότερες κινήσεις το μολύβι και θα πετύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα.

λάθη στο μακιγιάζ στα φρύδια

Τραβάς το μάτι για να εφαρμόσεις το eyeliner

Η εφαρμογή του eyeliner δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά έχει αποδειχθεί ότι αν τραβάς το μάτι για να το εφαρμόσεις καλύτερα κάνεις κάτι που τελικά δεν βοηθάει. Γιατί; Γιατί όταν τραβάς το μάτι και μετά το αφήνεις να γυρίσει στην αρχική θέση ακριβώς αυτό κάνει και το eyeliner. Που σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές ναι! σε βοηθά να κάνεις μια λεία γραμμή σ’ ένα λείο σημείο, αφήνοντας το όμως η γραμμή μπορεί να ζαρώσει ή να μην έχει τη σωστή πορεία σε σχέση με την πραγματική θέση του ματιού.