Make UpΜαύροι κύκλοι: Τι τους προκαλούν και πως να τους αντιμετωπίσεις

Μαύροι κύκλοι: Τι τους προκαλούν και πως να τους αντιμετωπίσεις

Μαύροι Κύκλοι

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε έστω και μια μικρή σκιούλα κάτω από τα μάτια. Μια από αυτές είμαι φυσικά και εγώ και πολλές είναι οι φορές που δεν είμαι σίγουρη για το πως φαίνομαι χωρίς μακιγιάζ, κι ας έχω κοιμηθεί 9 και 10 ώρες. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο ύπνος βοηθάει μεν, αλλά δεν κάνει και θαύματα.

Υπάρχουν πάρα πολλές κρέμες στην αγορά και σε διαβεβαιώ ότι έχω δοκιμάσει αρκετές. Οι περισσότερες είναι ενυδατικές και περιέχουν αντιοξειδωτικά για την προστασία του δέρματος. Και αυτή είναι μια καλή αρχή, αφού τα αφυδατωμένα μάτια φαίνονται πάντα πιο κουρασμένα. Βέβαια μόνη της δεν μπορεί να διορθώσει ή να θεραπεύσει τους «αγαπημένους» μας μαύρους κύκλους.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Θυμήσου κι αυτό! Οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται στην περιοχή γύρω από τα μάτια, η οποία είναι αρκετά λεπτή και ευαίσθητη. Οπότε μια πολύ καλή ιδέα επίσης είναι η χρήση προϊόντων με βιταμίνη C και ακόμη καλύτερα χωρίς άρωμα.

βιταμίνη C και μαύροι κύκλοι

Ένας άλλος λόγος που οφείλεται η ύπαρξη των μαύρων κύκλων είναι το πολύ λεπτό δέρμα με αποτέλεσμα τα αγγεία κάτω από αυτό να φαίνονται λίγο περισσότερο απ’ όσο θα θέλαμε. Ένα προϊόν με καφεΐνη είναι το κλειδί σε αυτή την περίπτωση. Συν του ότι η παρουσία της σκιάς κάτω από τα μάτια μπορεί να οφείλεται και στη δομή των ματιών. Εκεί λοιπόν η λύση είναι μια και αποτελεσματικότατη CONCEALER.

concealer για make up

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπιστούν οι μαύροι κύκλοι με μια απλή κρέμα. Που θέλω να καταλήξω…πρέπει να ψάξεις να βρεις τις πραγματικές αιτίες που προκαλούν τους μαύρους κύκλους για να βρεις και την κατάλληλο τρόπο να το αντιμετωπίσεις. Και ο πιο σωστός δρόμος είναι να το κάνεις παρέα με έναν ειδικό. Και μετά, αφού είσαι αποφασισμένη και κυρίως ενημερωμένη διαλέγεις και τη λύση που σου ταιριάζει.

Προσωπικά το έχω αποδεχτεί ΚΑΠΩΣ και αρκούμαι σε μια ενυδατική κρέμα ματιών και φυσικά το concealer μου.