Make UpΠως να εφαρμόσεις τέλεια το concealer σου

Πως να εφαρμόσεις τέλεια το concealer σου

πως να εφαρμόσεις το concealer

Αναρωτιέσαι πως να εφαρμόσεις σωστά το concealer; Ο τρόπος εφαρμογής είναι εξίσου σημαντικός με το ίδιο το concealer! Μπορεί να έχεις διαλέξει το καλύτερο ή το ακριβότερο concealer. Αλλά να το εφαρμόζεις τόσο λάθος που να καταστρέψεις το αποτέλεσμα. Σκέψου πόσο χρόνο σπαταλάς για να καλύψεις γραμμές, κοκκινίλες, σπυράκια ενώ αυτά μετά από λίγη ώρα εμφανίζονται ακόμη πιο έντονα. Πίστεψέ με, έχω κάνει μεγάλη έρευνα για να στα λέω τώρα όλα αυτά.

Βρες το σωστό concealer για σένα

Πριν ξεκινήσεις να αγοράζεις ότι είδες χθες στο You Tube, βεβαιώσου ότι έχεις κάνει σωστή έρευνα και γνωρίζεις καλά τις ανάγκες σου. Θέλεις κάτι ελαφρύ; Κάτι καλυπτικό; Με μεγάλη διάρκεια; Κάτι matte; Υπάρχουν εκατομμύρια concealer εκεί έξω. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις μερικά πριν καταλήξεις στο ιδανικό για σένα.

σωστό concealer για σένα

Πρώτα εφαρμόζω το concealer. Σωστό ή λάθος;

Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσουμε λίγο. Αρχικά να σου πω ότι δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος, όσων αφορά τη σειρά που θα εφαρμόσεις το concealer σε σχέση με το foundation. Οπότε, ας ξεκινήσουμε με την περίπτωση να εφαρμόσεις το concealer πριν το foundation. Είναι σωστό ναι, γιατί αν οι κινήσεις σου δεν είναι και τόσο λεπτεπίλεπτες, σίγουρα θα μετακινήσεις ή θα αλλοιώσεις το αποτέλεσμα που δημιούργησες με το foundation. Για μετά την πούδρα, ούτε λόγος!!! Θα γεμίσεις το μακιγιάζ σου “κόμπους” και σημάδια που δύσκολα μετά θα μπορέσεις να διορθώσεις. Αν πάλι ξεκινήσεις με foundation (και primer προφανώς!) που επίσης δεν είναι λάθος, θα χρειαστείς πολύ λιγότερο concealer, ενώ θα έχεις ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

εφαρμόζω το concealer

Εφάρμοσε το concealer σε σχήμα τρίγωνο

Δημιούργησε ένα ανάποδο τρίγωνο κάτω από τα μάτια με το applicator του concealer ή ένα πινέλο για να φωτίσεις το πρόσωπο και να αποχρωματίσεις τυχόν δυσχρωμίες. Φυσικά στην περίπτωση που έχεις έντονους μαύρους κύκλους μπορείς να χρησιμοποιήσεις συνδυαστικά και ένα corrector μόνο σε εκείνα τα σημεία που έχεις μεγαλύτερη σκίαση. Στη συνέχεια ταμποναριστά με τον παράμεσο, άπλωσε το προϊόν. Πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσεις αυτό το δάχτυλο. Στην πραγματικότητα έχει τη λιγότερη δύναμη σε σχέση με τα υπόλοιπα και έτσι ασκεί την κατάλληλη πίεση για το συγκεκριμένο σημείο. Μη ξεχνάς ότι το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πολύ πιο λεπτό και ευαίσθητο σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο. Εννοείται πως η καλύτερη λύση είναι το πινέλο ή το σφουγγάρι.

concealer σε σχήμα τρίγωνο

Και…Voile!