Beauty6+1 μύθοι στην περιποίηση του δέρματος

6+1 μύθοι στην περιποίηση του δέρματος

περιποίηση δέρματος

Θυμάσαι τη συζήτηση που είχαμε προχθές περί μύθων στο μακιγιάζ. Πως είναι δυνατόν να πίστεψες ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι τόσοι, που αφορούν την περιποίηση του δέρματος.

Το μακιγιάζ προκαλεί ακμή.

ΜΥΘΟΣ!  Δεν υπάρχει καμία έρευνα που να αποδεικνύει ότι η ακμή προέρχεται από το μακιγιάζ ή άλλα προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος.

Υπάρχουν κρέμες που εξαλείφουν τις ρυτίδες.

ΜΥΘΟΣ!  Δεν υπάρχει δυστυχώς κανένα μαγικό φίλτρο που να εξαφανίζει πραγματικά τις ρυτίδες. Παρόλα αυτά το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, κι αυτό περισσότερο σαν πρόληψη, είναι η χρήση αντηλιακού και ενυδατικής κρέμας με απόλυτη συνέπεια, αφού οι περισσότερες ρυτίδες είναι αποτέλεσμα ηλιακής βλάβης. Τα υπόλοιπα και πιο δραστικά μέτρα, πίστεψέ με, μπορεί να τα πάρει μόνο ένας δερματολόγος ή ένας πλαστικός χειρούργος.

περιποίηση δέρματος

Μπορείς να βάλεις ενυδατική κρέμα τη νύχτα μόνο εάν φέρει την ονομασία “κρέμα νυκτός”.

ΜΥΘΟΣ!  Η μόνη διαφορά ανάμεσα στην κρέμα ημέρας και κρέμα νυκτός είναι το SPF που στην πρώτη περίπτωση πρέπει να είναι 30+. Όλα αυτά που ακούς συχνά απ ‘τους πωλητές καλλυντικών περί θρεπτικών συστατικών που δρουν μόνο τη νύχτα και μόνο τότε γίνεται σωστή ανάπλαση, είναι κάπως τσιμπημένα γιατί σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, το δέρμα επιδιορθώνεται και παράγει κύτταρα κάθε 1 νανοδευτερόλεπτο όλο το 24ωρο.

Δεν χρειάζεσαι αντηλιακό εάν το foundation σου περιέχει SPF.

ΜΥΘΟΣ!  Δεν χωράει καμία αμφιβολία εδώ. Πρέπει να χρησιμοποιείς αντηλιακό με 30SPF τουλάχιστον, είτε το foundation το παρέχει ήδη είτε όχι, αν θέλεις πραγματική προστασία.

αντηλιακό προσώπου

Δε χρειάζεται να ξεβαφτείς το βράδυ.

ΜΥΘΟΣ!  Αυτό κι αν είναι μύθος. Το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια του ύπνου το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να φράξει τους πόρους και να αποτρέψει τη διαδικασία ενυδάτωσης που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πλύνε το δέρμα σου με σαπούνι.

ΜΥΘΟΣ!  Το απλό σαπούνι δεν είναι το κατάλληλο για να πλύνεις το δέρμα σου, αφού έχει πολύ διαφορετικό Ph σε σύγκριση με το δέρμα σου, και είναι πολύ πιθανό να το κάνει ευαίσθητο ή να το ερεθίσει.

Ξηρό δέρμα; Πιες νερό!

ΜΥΘΟΣ!  Καμία σχέση δεν έχει ένα ξηρό δέρμα με το πόσο νερό πίνει κάποιος. 

Η περιεκτικότητα νερού σε ένα ξηρό δέρμα είναι σχεδόν ίδια με αυτή ενός λιπαρού. Οπότε διάλεξε έναν άλλο τρόπο για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου…ένα serum, μια κρέμα ή μια θεραπεία ενυδάτωσης.

ξηρότητα δέρματος