HealthMust have προϊόντα μακιγιάζ για φακούς επαφής

Must have προϊόντα μακιγιάζ για φακούς επαφής

φακοί επαφής και μακιγιάζ

Οι φακοί επαφής σε έχουν ταλαιπωρήσει; Δυσκολεύεσαι περισσότερο με την εφαρμογή make-up και συχνά καταλήγεις να φεύγεις από το σπίτι μετά δακρύων για την έξοδο σου; Ποιος είπε ότι το μακιγιάζ για φακούς επαφής είναι δύσκολο; Σου έχω τη λύση!

Όχι πια δάκρυα!

Το πρώτο βήμα είναι να ξεκινήσεις με πολύ καλό πλύσιμο χεριών! Αφού τοποθετήσεις τους φακούς εφάρμοσε την ενυδατική σου κρέμα και ένα primer (vegan κατά προτίμηση, το γιατί σου το εξηγώ πιο κάτω) για να σταθεροποιηθεί το μακιγιάζ και να μην «πέφτει» στα μάτια σου. 

Tip: Προτίμησε καλλυντικά dermatologically tested!

Plant Based

Τι γίνεται όμως όταν υπολείμματα της σκιάς ή της μάσκαρα καταλήγουν στο εσωτερικό του ματιού σου; Το κλειδί είναι να επιλέγεις να φοράς προϊόντα μακιγιάζ που είναι vegan άρα δηλαδή plant based. Ta vegan προϊόντα είναι απαλά για το δέρμα σου. Τα φυσικά και βιολογικά στοιχεία που έχει η vegan μάσκαρα ή ίσως οι vegan σκιές σου προστατεύουν την ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή γύρω από το μάτι από ερεθισμούς και περιττή ταλαιπωρία.

μάσκαρα φακοί επαφής

Vegan = Cruelty free?

Σε αυτό το σημείο θέλω να σου επισημάνω ότι η μη εφαρμογή των καλλυντικών στα ζώα (που είναι πολύ σημαντική ) δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και vegan. Δώσε έμφαση σε αυτό και προτίμηση εταιρείες καλλυντικών που συνδυάζουν και τα δύο! Με αυτό το τρόπο αποφεύγεις τα σκληρά και χημικά συστατικά που συνήθως χρησιμοποιούνται σε πολλά non vegan καλλυντικά να έρθουν σε επαφή με τα μάτια σου. Απλώς θυμήσου ότι τα μάτια γίνονται ακόμη πιο ευάλωτα με τη χρήση φακών επαφής!

Eyeliner

Το eyeliner λοιπόν στην περίπτωση που είναι plant based με φυτικά συστατικά μου φαίνεται ότι θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος στις εξόδους με φακούς επαφής! Εάν σε δυσκολεύει η εφαρμογή του όμως καθώς είναι ένα σταθερό υλικό δοκίμασε ένα μαύρο μαλακό vegan μολύβι ματιών το οποίο κάνει εξίσου πολύ καλή δουλειά και μας δίνει το βάθος που αναζητούμε στην όψη μας!

P.S. Το μακιγιάζ για φακούς επαφής θέλει προσοχή. Για αυτό μην ξεχνάς να αφαιρείς πρώτα τους φακούς και έπειτα να ξεβάφεσαι σχολαστικά!

φακοί επαφής στο μακιγιάζ