Make UpTips για να εξοικονομήσεις χρήματα στο μακιγιάζ

Tips για να εξοικονομήσεις χρήματα στο μακιγιάζ

εξοικονομήσεις χρήματα στο μακιγιάζ

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πέρασαν και πίσω τους αφήσαν χαρούμενα πρόσωπα…με άδεια πορτοφόλια και όλα αυτά πριν τις εκπτώσεις του Ιανουαρίου. Μake up lovers είμαστε ένα βήμα πριν έρθουμε αντιμέτωποι με το κοινό κακό. Τα τρελά ποσά που ξοδεύουμε για να αποκτήσουμε όλα αυτά τα γυαλιστερά, χρωματιστά και λαχταριστά προϊόντα. Και είναι λογικό αν το καλοσκεφτείς, αφού υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα. Για κάθε σημείο του προσώπου, σε διάφορες υφές και φυσικά σε διάφορες αποχρώσεις. Πόσες φορές πήγες για ένα απλό μολύβι φρυδιών και η απόδειξη στο ταμείο τελικά, ήταν μεγαλύτερη κι απ’ του super market; Μην πεις καμία, δε θα σε πιστέψει κανείς! Σε όλους μας έχει συμβεί “τυχαία”. Και ιδού μερικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα στο μακιγιάζ, χωρίς να σου στερήσουν το αγαπημένο σου μακιγιάζ.

Αγόρασε ΜΟΝΟ ότι χρειάζεσαι

Σκέψου πόσες φορές αγόρασες ένα κραγιόν ή ένα βερνίκι που δε σου χρειαζόταν, απλά και μόνο γιατί ήταν ελκυστικό. Μια λίστα με το μακιγιάζ που πραγματικά χρειάζεσαι, θα σε σώσει από όλες αυτές τις ατασθαλίες.

λίστα αγορών

Ανακύκλωση

Έχε πάντα στο μυαλό σου ότι κάνοντας ανακύκλωση βοηθάς εννοείται το περιβάλλον αλλά τελικά και την τσέπη σου. Πολλές είναι οι εταιρίες που σε επιβραβεύουν είτε με κάποιο δωρεάν προϊόν, είτε με εκπτωτικά κουπόνια.

Αντικαταστήστε τα ακριβά προϊόντα μακιγιάζ

Δεν υπάρχει κάπου κανόνας που να λέει ότι το ακριβό είναι πάντα το καλύτερο! Κάνε την έρευνά σου και θα βρεις αρκετά οικονομικότερα προϊόντα που θα σου δώσουν ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα.

Συναρμολόγησε το compact μακιγιάζ

Άπειρες φορές έχεις πετάξει προϊόντα γιατί σου έπεσαν κάτω και έσπασαν. Πριν τους δείξεις το δρόμο για τον κάδο, τι θα έλεγες να τα ξαναφτιάξεις εύκολα και γρήγορα; Θα χρειαστείς μόνο λίγο οινόπνευμα κι ένα κουταλάκι. Ρίξε λίγο οινόπνευμα πάνω στο σπασμένο προϊόν και πίεσε με το κουταλάκι ώστε να κάνεις την επιφάνεια και πάλι λεία. Άστο να στεγνώσει και…ούτε γάτα ούτε ζημιά, έτοιμο για εφαρμογή.

Ζήτα δείγματα

Πολλοί είναι αυτοί που διστάζουν να ζητήσουν ένα δωρεάν δείγμα, αλλά γιατί όχι; Μπορεί να μην έχουν τεράστια ποσότητα για να χρησιμοποιήσεις, παρόλα αυτά θα πάρεις μια ιδέα για το προϊόν και θα ξέρεις αν τελικά σου ταιριάζει και όντως χρειάζεται να το αγοράσεις.

Travel size

Μη μου πεις ότι δεν το είχες σκεφτεί. Τα travel size προϊόντα θα σε βοηθήσουν πολύ, για πολλούς λόγους. Πρώτον έχουν σχεδόν τη μισή τιμή, δεύτερον είναι εξαιρετικά εύχρηστες και πρακτικές οι συσκευασίες τους στη μεταφορά και τρίτον αφού το έχεις δοκιμάσει θα αγοράσεις το μεγάλο μέγεθος με απόλυτη σιγουριά.

Οργάνωση! Το ήμισυ του παντός.

Ήρθε η ώρα της κρίσης. Καλό είναι να κάνεις συχνά ένα ξεκαθάρισμα στο νεσεσέρ και το συρτάρι σου. Κάπως έτσι θα έχεις μια πραγματική εικόνα του τι θα αγοράσεις και τι θα αφήσεις για την επόμενη φορά αφού βλέπεις τι έχει λήξει, τι χρησιμοποίησες περισσότερο, τι λιγότερο και τι τελείωσε.

Multi - make up

Στο μακιγιάζ πρέπει να είμαστε δημιουργικοί, έτσι δεν είναι; Άρα μάλλον ήρθε η ώρα για δοκιμές. Χρησιμοποίησε highlighter σαν σκιά, κραγιόν αντί του ρουζ ή contouring για να δημιουργήσεις βάθος στο μάτι. Θα εκπλαγείς όταν ανακαλύψεις πόσο ευέλικτα είναι κάποια απ’ τα προϊόντα στο νεσεσέρ σου.

I love sales

Το τελευταίο διάστημα οι εταιρίες καλλυντικών κάνουν εκπτώσεις πιο συχνά από ποτέ, ενημερώσου για το πότε και πόσο θα διαρκέσουν κάνε τη λίστα σου και κάνε τις αγορές σου εκείνη την περίοδο.