BeautyΠες αντίο στις πανάδες

Πες αντίο στις πανάδες

Πως να αντιμετωπίσεις τις δυσχρωμίες στο πρόσωπο.

Και όμως μπορείς να τα καταφέρεις…Καμία επιδερμίδα δεν είναι τέλεια. Ειδικά μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπροστά στη λαχτάρα μας για ηλιοκαμένη όψη. Το δέρμα μας έρχεται αντιμέτωπο με δυσχρωμίες και πανάδες που οφείλονται κυρίως στην έκθεσή μας στον ήλιο. Το ξέρω ότι δε σ’ αρέσουν, όπως και σε καμία από εμάς, οπότε ας θεωρήσουμε αυτονόητο ότι το αντηλιακό πρέπει να γίνει ο καλύτερος μας φίλος από δω και στο εξής. Γιατί ως γνωστόν η πρόληψη σώζει. Παρόλα αυτά αν το πρόβλημα ήδη σου χτύπησε την πόρτα, μείνε ψύχραιμη. Υπάρχουν μερικές εύκολες θεραπείες που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι.

Μια καθημερινή απολέπιση θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα δημιουργήσει τις τέλειες συνθήκες για να εισχωρήσουν ακόμη καλύτερα τα ενεργά συστατικά των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσεις στη συνέχεια. Ο Ιδανικός τρόπος είναι η χρήση της βρεγμένης πετσέτας. Κάθε πρωί που πλένεις το πρόσωπό σου, βρέξε μια πετσέτα και με λίγο σαπούνι κάνε ένα ελαφρύ μασάζ, έτσι θα αποφύγεις ερεθισμούς και τραυματισμούς.

Μια λευκαντική κρέμα είναι επίσης, μια ασφαλής και αποτελεσματική λύση. Ωστόσο, έχε στο μυαλό σου, ότι αυτά τα προϊόντα είναι καλό να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Με αυτό τον τρόπο παρεμποδίζεται η ανάπτυξη των ενζύμων που παράγουν τη μελανίνη. Βέβαια είναι μια μέθοδος που σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο (8-10 εβδομάδες).

Φυσική θεραπεία για πανάδες

Μία φυσική θεραπεία για τις πανάδες είναι το λεμόνι. Με λίγο χυμό, μερικές μαύρες σταφίδες και μια μικρή ποσότητα μέλι δημιούργησε ένα πολτό. Άπλωσέ το στα σημεία με τις δυσχρωμίες, κράτησε το για 30’ ξέπλυνε καλά, έπειτα βούτηξε ένα βαμβάκι σε χυμό λεμονιού και πέρασε πάνω από τα σημεία με ταμποναριστές κινήσεις. Καλό είναι αυτή η διαδικασία να γίνεται βράδυ, το λεμόνι μπορεί να δημιουργήσει ευαισθησία στο δέρμα όταν εκτίθεται στις ακτίνες του ήλιου.

λεμόνι για τις πανάδες
μέλι για τις πανάδες

TIP: Αν επέμβεις άμεσα στις πανάδες που μόλις εμφανίστηκαν, μπορείς να τις μειώσεις σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.