Make UpΠως να εφαρμόσεις σωστά το μακιγιάζ σε ξηρό δέρμα

Πως να εφαρμόσεις σωστά το μακιγιάζ σε ξηρό δέρμα

Αν έχεις ξηρό δέρμα, ξέρεις ότι η σωστή περιποίηση είναι το κλειδί για να «αναπνεύσει» το δέρμα σου. Τι γίνεται όμως με το μακιγιάζ; Μια λάθος κίνηση μπορεί να σου αφήσει μια αίσθηση ξεφλουδίσματος και τραβήγματος. Παρόλα αυτά με τη σωστή προετοιμασία και τα σωστά προϊόντα μπορείς να πετύχεις το ιδανικό μακιγιάζ για το ξηρό σου δέρμα ακόμη και το χειμώνα που τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Επιμείνετε σε μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης

Η διαδικασία της ενυδάτωσης του ξηρού δέρματος μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, οπότε η συνεπής χρήση της σωστής περιποίησης της επιδερμίδας είναι απαραίτητη. Για να ξεκινήσεις σημαντική είναι μια ελαφριά απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Συνέχισε με μια ενυδατική κρέμα ή ένα αντηλιακό για ενυδάτωση και προστασία. Με αυτό τον τρόπο θα την ιδανική προετοιμασία για πριν το μακιγιάζ.

Χρησιμοποιήστε ενυδατικά προϊόντα

Το πιο σημαντικό από όλα όσα έχεις να κάνεις πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου είναι να ξέρεις πολύ καλά τη χρήση του κάθε προϊόντος που έχεις στο νεσεσέρ σου.

 Εξοπλίσου με προϊόντα που περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Ε ή argan oil.

Απέφυγε την παραπανίσια πούδρα

Επέλεξε μια λεπτή φόρμουλα πούδρας που θα τη χρησιμοποιήσεις για να σταθεροποιήσεις το μακιγιάζ και όχι να προσθέσει κάλυψη. Επίσης χρησιμοποίησε προϊόντα για το δέρμα που ενισχύουν τη φωτεινότητα του αντί για matte υφές. Το ξηρό δέρμα φαίνεται πολύ πιο ενυδατωμένα με μια κρεμώδη ή satin φόρμουλα.

πούδρα σε ξηρό δέρμα

Εφάρμοσε σωστά τα προϊόντα σου

Εξίσου σημαντικός με όλα τα παραπάνω είναι και ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεις τα προϊόντα. Το κλειδί για την εφαρμογή σε ξηρό δέρμα είναι να ταμπονάρετε με κινήσεις «πατητές» και όχι συρτές. Ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος εφαρμογής για να εφαρμόσεις το foundation σε στεγνό δέρμα είναι με ένα υγρό σφουγγάρι. Χτύπα το προϊόν στο δέρμα με σύντομες, γρήγορες κινήσεις.

foundation για make up

Χρησιμοποίησε setting spray

setting spray

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις το μακιγιάζ σ’ ένα ξηρό δέρμα όλη την ημέρα είναι να εξοικειωθείς με τη χρήση ενός setting spray.

 Αν νιώσεις ότι το δέρμα σου αφυδατώθηκε κατά τη διάρκεια της μέρα σου με τη βοήθεια ενός τέτοιου προϊόντος θα αναζωογονήσεις αμέσως το δέρμα σου.