Make UpMake up trends fall/winter 2022-23

Make up trends fall/winter 2022-23

Make up trends

Οι εβδομάδες μόδας σε όλο τον κόσμο ανήκουν πλέον στην ιστορία και μπροστά μας ξετυλίγονται αμέτρητα make up trends και τόσα πράγματα να εξερευνήσουμε και φέτος. Τα fashion weeks μπορεί να αφορούν κατά κύριο λόγο τα ρούχα, αλλά υπάρχει πραγματικά κάτι μαγικό στο μακιγιάζ που δημιουργούν για τα μοντέλα εκεί. Οι χρωματιστές σκιές ματιών, τα extravagant κραγιόν και τα τολμηρά eye liners σε συνδυασμό με τα υπέροχα ρούχα μας πήγαν σε μονοπάτια που δύσκολα θέλω να ξεχάσω.
Αυτή τη φορά, φαίνεται ότι θα εμπνευστούμε από ρετρό εμφανίσεις. Σκέψου, cat eye της δεκαετίας του ’60, βαριά ρουζ της δεκαετίας του ’80 και τα λεπτά (!!!) φρύδια των δεκαετιών του ’90 και του 2000. Όποτε αν αναρωτιέσαι αν το μακιγιάζ που θα φορέσεις το φθινόπωρο είναι περίπλοκο η παλιομοδίτικο (τελικά), ρίξε μια ματιά παρακάτω και πάρε λίγη έμπνευση.

SKIN

Heavy blush

Εάν το μακιγιάζ στη δεκαετία του ’80 σε τρομάζει, σε προειδοποιώ!

Ετοιμάσου για ένα χειμώνα κόλαση!

Στις πασαρέλες το ρουζ χρησιμοποιήθηκε ως το βασικό προϊόν, και σε πολλές περιπτώσεις ήταν το μοναδικό προϊόν.

Πολλοί είναι αυτοί που αντί για το κλασσικό ρουζ χρησιμοποίησαν το κλασσικό κραγιόν για να δώσουν ένα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα.

Make up trends στη δεκαετία του '80

Diamonds are a girl’s best friend.

Αφού οι πολύτιμες αστραφτερές πέτρες χρησιμοποιήθηκαν στα μαλλιά το καλοκαίρι, δε χρειάστηκε και πολύς καιρός για να κατηφορίσουν προς το πρόσωπο. Τα πιο hot σημεία αυτής της τάσεις είναι τα κόκαλα των φρυδιών και οι γωνίες των ματιών. Άλλες παρόμοιες τάσεις που είδαμε με face sticker ήταν οι ψεύτικες φακίδες. Οι οίκοι Gucci, Simone Rocha, Conner Ives και Burberry έχουν τα ιδανικά looks για να πάρεις την έμπνευση που χρειάζεσαι.

Make up trends δέρμα

Let’s Glow, girl!

Το λαμπερό δέρμα είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί ποτέ να παραπονεθεί.

Ωστόσο, φέτος, μεγάλη έμφασή δόθηκε στο δροσερό, νεανικό και λαμπερό δέρμα.

Αυτή η τάση έχει κάνει την εμφάνιση της εδώ και καιρό, αλλά τώρα πια είναι στα καλύτερά της.

EYES

Smokey eyes

Η τέλεια πινελιά για τις χειμωνιάτικες εμφανίσεις σου, το smokey eye.

Προσθέτει την σημαντικότερη λεπτομέρεια σε κάθε ρούχο. Με τους σχεδιαστές να κλίνουν σε μεγάλο βαθμό προς αυτή την εμφάνιση το φθινόπωρο, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για όλους τους τύπους smokey eye.

Make up trends Smokey eyes

Pink is always a good idea!

Οι απαλές και φωτεινές αποχρώσεις του ροζ ήταν μερικά από τα look που συναντήσαμε περισσότερο στα eye make up. Ως επί το πλείστων, στις πασαρέλες αυτής της σεζόν οι artists απέφυγαν την ακραία θηλυκότητα, οπότε αυτός ήταν ένας τρόπους να προσεγγίσουν το πιο κοριτσίστικο στυλ στο make up. Απαλές ροζ σκιές ή μεταλλικές και τολμηρά φουξ eyeliner σε συνδυασμό με καθαρά γυαλιστερά δέρματα, σκούρα δαμασκηνί χείλη ή απλά λίγο διάφανο lip gloss είναι μερικά από τα look που απολαύσαμε.

Make up trends αποχρώσεις του ροζ

Lines all the way!

Μερικές γραμμές πάνω από ένα απλό ή φυσικό μακιγιάζ είναι, πιθανότατα, ο πιο “μοντέρνος” τρόπος για να κάνεις μακιγιάζ. Είναι ότι πιο γρήγορο και πιο κοντινό σε eyeliner, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί είναι οι make up experts που συνεχίζουν σεζόν με τη σεζόν να το δημιουργούν. Φέτος, οι περισσότερες γραμμές δημιουργήθηκαν κατά μήκος ή πάνω από την κόγχη του ματιού. Οι γραμμές που μπορείς αν δημιουργήσεις είναι και πάνω αλλά και κάτω από το μάτι, διακεκομμένες ή συνεχόμενες, λεπτές ή πιο παχιές.

Make up trends γραμμές πάνω από τα φρύδια

Sparkling eyes

Η λάμψη στο εσωτερικό του ματιού είναι πλέον ζωτικής σημασίας στο μακιγιάζ. Τι θα έλεγες αν αυτή τη φορά το look σου είχε μόνο αυτή τη λάμψη; Σε μεγαλύτερη ποσότητα και πολύ πιο μεταλλική σκιά απ’ ότι συνηθίζεις. Η πιο φωτεινή σκιά στην εσωτερική γωνία του ματιού είναι ένα τρικ που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες (Αναντάμ Παπαντάμ που λέμε!) για να κάνει το μάτι να φαίνεται πιο ξεκούραστο. Απλά αυτή τη φορά θα κάνεις την ανατροπή!

Λαμπερά μάτια

BROWS

Σβησμένα φρύδια

Είναι το 2022 η χρονιά που οι make up experts “σβήνουν” τα φρύδια; Στα catwalks σίγουρα ναι, αν και δεν είμαι πολύ σίγουρη ότι αυτό θα εφαρμοστεί εύκολα στην πραγματική ζωή. Πριν πολλά χρόνια ξαναείδαμε αυτή την τεχνική στα φρύδια, δεδομένου ότι η μόδα κάνει κύκλους ήρθε η στιγμή να κάνει πάλι την εμφάνισή της αυτή η τάση χωρίς να μας σοκάρει. Smokey eyes ή τολμηρά σκούρα χείλη σχεδόν μαύρα, συνόδευσαν αυτό το trend για τα μάτια μας και μόνο.

Σβησμένα φρύδια

Λεπτά φρύδια

Πριν απομακρυνθούμε πολύ από την περιοχή των φρυδιών θέλω να σου πω και κάτι ακόμα. Αυτό ναι ίσως σε σοκάρει. Τα πολύ λεπτά φρύδια ξαναγύρισαν και όπως φαίνεται είναι εδώ για να μείνουν. Αν και κάπως αμφιλεγόμενη η παρουσία τους μεγάλες προσωπικότητες στο χώρο της μόδας έχουν ήδη βγάλει τα φρύδια τους και ακολουθούν αυτή την τάση. Μαζί μ’ αυτούς, ο Versace φαίνεται επίσης να ψηφίζει υπέρ αυτού του στυλ φρυδιών. Παιδιά sorry!

Λεπτά φρύδια

LIPS

Dark lips

Πάντα μου άρεσαν τα nude κραγιόν αλλά πιο πολύ τα πάρα πολύ σκούρα. Λοιπόν, είμαι την ευχάριστη θέση να σου ανακοινώσω ότι τα ΠΟΛΥ σκούρα κραγιόν έκαναν την επανεμφάνισή τους. Και αυτή τη φορά το φτάσανε στα άκρα. Το «φωτεινό» μαύρο και το «λαμπερό» σκούρο μπλε πρωταγωνίστησαν και συναρπάσανε τους πάντες.

Classic red lips

Το κόκκινο είναι ένα κλασικό και διαχρονικό χρώμα για τα χείλη, που θα παραμένει πάντα στη μόδα. Παρόλα αυτά ο τρόπος που το εφαρμόζουμε ανά σεζόν είναι αυτός που το κάνει κάθε φορά να είναι IN TREND. Matte και φωτεινά είναι τα κόκκινα που είδαμε φέτος και ο στόχος είναι κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο φρέσκο και δροσερό.

κόκκινο κλασικό

Glass lips

Επειδή λίγο πιο πάνω άρχισα να σου ανοίγω την καρδία μου και να σου μιλάω για τα αγαπημένα μου στοιχεία στο μακιγιάζ των χειλιών, δεν μπορώ να σου κρύψω ότι τώρα θα σου μιλήσω για κάτι που επιτέλους αναγνωρίστηκε στο make up.

Μάντεψε! Lip gloss!

To ξέρω ότι δεν είναι το καλύτερό σου, ειδικά το χειμώνα που φυσάει και κολλάνε τα μαλλιά πάνω του. Παρόλα αυτά δοκίμασέ το μια φορά (ΛΙΓΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ) και θα με θυμηθείς. Θα σου δώσει μια pop διάθεση που σίγουρα χρειάζεσαι το χειμώνα, όπως όλοι.

Make up trends των χειλιών