Make UpΤι 20-30-40: Make up για όλες τις δεκαετίες της ζωής σου

Τι 20-30-40: Make up για όλες τις δεκαετίες της ζωής σου

μακιγιάζ στα 20

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ομορφιά και εννοείται σε κάθε ηλικία. Γυναίκες που έχουν προσεγμένη και κομψή εμφάνιση με chic μακιγιάζ μας δίνουν έμπνευση! Εξάλλου το μακιγιάζ δεν έχει περιορισμούς. Γνωρίζεις ποιο είναι το σωστό στυλ μακιγιάζ που θα αναδείξει την ομορφιά σου, ανάλογα με την ηλικία σου; Αν όχι, μπορείς εύκολα να μάθεις! Έλα να το δούμε μαζί βήμα-βήμα.

40 αλλά υπέροχη

Στην ηλικία των 40 λογικά έχεις κατασταλάξει στα χρώματα και στο στυλ μακιγιάζ που σου ταιριάζουν, παρόλα αυτά γιατί να σταματήσεις να πειραματίζεσαι; Δοκίμασε τρικ που θα σε κάνουν να διατηρήσεις τη φρεσκάδα σου, απολαμβάνοντας αυτή την ηλικία με τον πιο όμορφο τρόπο.

-Προσπάθησε να αποφεύγεις τις πουδρένιες υφές, τώρα που το δέρμα σου έχει μεγαλύτερη ανάγκη από νερό και έλαια. Θα δεις ότι θα αγαπήσεις τα κρεμώδη προϊόντα.

-Δώσε στο βλέμμα μια πιο φρέσκια όψη, εφαρμόζοντας σκιά και στο κινητό βλέφαρο, αλλά και στο τόξο των φρυδιών. Σε συνδυασμό με ένα μπεζ μολύβι στην εσωτερική γωνία ή το waterline του ματιού, κάνοντας τα μάτια να φαίνονται φωτεινότερα και μεγαλύτερα. Ένα ανοιχτόχρωμο μολύβι μαλακώνει και τις σκιάσεις απ’ τους μαύρους κύκλους.

-Οι μακριές βλεφαρίδες είναι επίσης κάτι που θα σου δώσει φρεσκάδα στο μακιγιάζ. Προτίμησε mascara για μήκος και όχι όγκο, ώστε να μην βαρύνει το βλέμμα σου.

-Πυκνά και έντονα φρύδια. Γέμισε τυχόν κενά και τόνισε τα φρύδια σου με ένα μολύβι, μη ξεχάσεις να τονίσεις το τόξο ώστε να δώσεις ανοδική φορά στο βλέμμα. Για το τέλος χτένισέ τα με φορά προς τα επάνω.

-Δεν χρειάζεται να σταματήσεις να φοράς τα έντονα κραγιόν που τόσο λάτρευες. Το μόνο που θα κάνεις είναι να συμπληρώσεις λίγο lip gloss για να κάνεις τα χείλη λίγο πιο ζουμερά.

EXTRA TIP: Ασχολήσου με το λαιμό σου! Μη τον ξεχνάς και μη τον αμελείς, μιας και το δέρμα εκεί είναι πολύ πιο ευαίσθητο και λεπτό. Μια κρέμα με ρετινόλη και πεπτίδια θα βοηθήσει στη σφριγηλότητα και τις πρώτες γραμμές.

στυλ μακιγιάζ

Στυλ μακιγιάζ στα 30

Καλώς τα 30! Μια ηλικία που παραξέρεις τι σου πάει. Πρόσεξε μην πέσεις στην παγίδα. Όσο πιο κατασταλαγμένη είσαι και σταθερή στο μακιγιάζ σου, άλλο τόσο μπορεί να σε κάνει να φανείς μεγαλύτερη.

-Άσε στην άκρη τα πολύ καλυπτικά foundation. Καλό θα ήταν να τα αντικαταστήσεις με μια BB cream ή ένα ελαφρύ foundation . Έτσι θα έχεις και ομοιόμορφο χρώμα αλλά και λάμψη. Γενικά στόχευσε στη σύνθεση των προϊόντων και όχι απλά στις υφές. Συμπλήρωσε πούδρα κυρίως στο T-zone , το αφυδατωμένο δέρμα μοιάζει και πιο γερασμένο.

-Αγαπημένο concealer, μη το ξεχνάς ποτέ. Θα σε κάνει να φαίνεσαι ξεκούραστη, απλά φρόντισε να είναι ενυδατικό ώστε να μη “σπάει” σε κάθε σου έκφραση.

-Χρησιμοποίησε μεταλλικές σκιές. Κάνουν τα μάτια να φαίνονται πιο λαμπερά και πιο μεγάλα.

-Όσο για το ρουζ; Οι μικρές ποσότητες κάνουν το αποτέλεσμα να φαίνεται πιο σικάτο.

-Εντάξει εντάξει, σε μάλωσα αρκετά πιο πάνω, τώρα ήρθε η στιγμή σου. Στα χείλη μπορείς να κάνεις ότι απολύτως θες εσύ! Σε χρώματα; Σε υφές; Εδώ όλα επιτρέπονται.

ομορφιά 30 χρονών

Ελαφρύ νεανικό αποτέλεσμα

Στο νεανικότατο 20 που από μόνο του εκφράζει τη φρεσκάδα και τη φυσική ομορφιά, δεν έχεις ανάγκη από πολλά καλλυντικά για να πετύχεις το τέλειο. Αντίθετα ένα “βαρύ” μακιγιάζ θα σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη απ’ την ηλικία σου.

-Ο σωστός καθαρισμός και ντεμακιγιάζ είναι το νούμερο ένα που πρέπει να τηρείς με ευλάβεια. Βρες το σωστό για σένα και προετοίμασε το δέρμα σου για όλα τα υπόλοιπα χρόνια μακιγιάζ που θα ακολουθήσουν. Με ευχαριστείς μετά!

-Χρησιμοποίησε μια BB cream ή ένα concealer σε κοκκινίλες, σπυράκι ή μικροατέλειες τοποθετώντας το ταμποναριστά στα σημεία. Σέταρε με μια διάφανη πούδρα για να διώξεις τη λιπαρότητα, αν έχεις.

-Σκιές! Χμ, μπορείς να τα δοκιμάσεις όλα. Από ματ ή μεταλλικές υφές μέχρι συντηρητικές αποχρώσεις όπως σαμπανιζέ και bronze μέχρι γκλιτερένιες και εντελώς χρωματιστές! Εξάλλου αν όχι τώρα, τότε πότε; Απογείωσε τα looks στα μάτια με bold mascara και kohl μολύβια.

-Το ιδανικότερο για να συμπληρώσει αυτή την απόλυτα φρέσκια δεκαετία είναι ένα lip gloss στα χείλη, με glitter ή χωρίς, αυτό θα το επιλέξεις εσύ.