Make UpTips για γρήγορο μακιγιάζ για πολυάσχολες μαμάδες

Tips για γρήγορο μακιγιάζ για πολυάσχολες μαμάδες

γρήγορο make up

Μακιγιάζ για πολυάσχολες μαμάδες

Το να είσαι μαμά είναι σκληρή δουλειά! Συχνά οι 24 ώρες δε σου φτάνουν με όλες αυτές τις δουλείες στο σπίτι και φυσικά τη φροντίδα των παιδιών, για να μη μιλήσω για σένα που είσαι και εργαζόμενη. Ψυχραιμία όμως, γιατί δεν είσαι μόνη σου! Η μετάβαση στη μητρότητα είναι μια δύσκολη διαδικασία που τόσο το σώμα, όσο και η ψυχoσύνθεση αλλάζουν σημαντικά. Ακριβώς γι’ αυτό έχεις κάθε δικαίωμα να θέλεις να φαίνεσαι αλλά και να αισθάνεσαι όμορφη. Nα είσαι η super μαμά!

Παρακάτω σου έχω μερικές γρήγορες συμβουλές που θα ανανεώσουν τα ραντεβού σου με τον καθρέφτη και θα βοηθήσουν στο να ξαναβρείς την παλιά σου αυτοπεποίθηση, ακόμη κι αν έχεις μόνο 5΄ τη μέρα.

Απολέπιση τώρα

Τα νεκρά κύτταρα κάνουν το δέρμα να φαίνεται θαμπό. Ξέρω ότι δεν έχεις χρόνο για όλη αυτή τη διαδικασία της απολέπισης, μάθε όμως ότι είναι πολύ σημαντική για να φαίνεσαι λαμπερή ακόμη κι όταν δεν είσαι μακιγιαρισμένη. Κέρδισε χρόνο κάνοντας απολέπιση την ώρα του μπάνιου σου.

απολέπιση προσώπου

Ενυδάτωση SOS

Ανεξάρτητα απ’ τον τύπο του δέρματος σου, πρέπει να ενυδατώνεις το δέρμα σου τόσο καλά όσο και τον οργανισμός σου. Το σώμα μετά την περίοδο της εγκυμοσύνης χρειάζεται επιπλέον φροντίδα. Η ενυδάτωση πριν τον βραδινό ύπνο είναι πολύ σημαντική αφού τότε αναγεννώνται τα κύτταρα. Μια καλή ενυδατική κρέμα θα ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου και θα διατηρήσει το δέρμα λείο και απαλό. Παρόλη την έλλειψη χρόνου.

Φροντίδα για τα μάτια

Ποιο είναι το σημείο που εμφανίζει αμέσως την κούραση και το άγχος; Τα μάτια φυσικά! Το δέρμα κάτω απ’ την περιοχή των ματιών είναι αρκετά ευαίσθητο και εύθραυστο, κατά συνέπεια χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα. Χρησιμοποίησε ένα τζελ ή μια κρέμα κάτω από τα μάτια και κάνε απαλό μασάζ. Θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και την παραγωγή κολλαγόνου που συσφίγγει το δέρμα.

Foundation VS Concealer

Μερικές φορές χρησιμοποιείς μόνο foundation χωρίς concealer για ένα πιο γρήγορο μακιγιάζ, αλλά θα σου πω κάτι…κάνε το αντίθετο! Χρησιμοποίησε μόνο concealer αντί για foundation, στην περιοχή κάτω απ’ τα μάτια και σε σημεία με δυσχρωμίες, για να καλύψεις μικροατέλειες. Συνδύασέ το με μια ελαφριά πούδρα για ομοιόμορφο αποτέλεσμα και είσαι πανέτοιμη.

Color up

Λίγο ρουζ θα δώσει στο δέρμα σου τη λάμψη που χρειάζεται, αφού θα σου χαρίσει μια πιο ροδαλή και υγιή όψη. Το επικρατέστερο χρώμα γι’ αυτή την περίπτωση είναι το ροζ, ειδικά τους χειμερινούς μήνες και ιδανικά σε κρεμώδη μορφή, θα κάνει το δέρμα να φαίνεται ενυδατωμένο και δροσερό. Ενώ για την καλοκαιρινή περίοδο τα πιο κοκκινωπά ρουζ είναι καλύτερα επιλογή, δίνουν στο δέρμα την αίσθηση της ηλιοκαμένης όψης.

Good lashes Good mood

Ένα γρήγορο πέρασμα από mascara θα ολοκληρώσει το μακιγιάζ με τον πιο σωστό τρόπο και θα χαρίσει περισσότερη ένταση στο βλέμμα σου. Χρησιμοποίησε ένα καφέ ή δαμασκηνί mascara για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Lip care

Αναμφίβολα το κραγιόν είναι ο καλύτερος φίλος μιας γυναίκας. Παρόλα αυτά εγώ θα σταθώ περισσότερο στην περιποίηση πριν από αυτό. Ένα lip balm θα δώσει μια τελείως διαφορετική όψη στα χείλη σου. Χρησιμοποίησε μια μικρή ποσότητα κάθε βράδυ, πριν κοιμηθείς. Θα ξυπνήσεις με λεία και απαλά χείλη έτοιμα για το αγαπημένο σου κραγιόν.

μακιγιαζ για μαμάδες