Make Up4 λάθη που κάνουμε με το highlighter

4 λάθη που κάνουμε με το highlighter

Να που ήρθε η στιγμή για να μιλήσουμε για ένα από τα πιο αγαπημένα μου προϊόντα. Το highlighter!

Το highlighter είναι ένα από τα μεγαλύτερα trend στο μακιγιάζ τα τελευταία χρόνια. Αφού κάνει το δέρμα να φαίνεται υγειές, λαμπερό και φρέσκο αφήνοντας την υπόνοια ότι η λάμψη πηγάζει από μέσα μας.

 Αλλά ξέρεις, όλο αυτό προϋποθέτει να το εφαρμόσεις και σωστά. Γιατί η αλήθεια είναι ότι το highlighter είναι ένα προϊόν που ευκολά μπορεί να σε κάνει να ξεπεράσεις τα όρια. 

Για να αποφύγεις τα λάθη, δώσε βάση παρακάτω.

Λάθος απόχρωση

Αρχικά θέλω να σου πω ότι υπάρχουν διάφορες υφές, συνθέσεις και αποχρώσεις για να επιλέξεις αυτή που πραγματικά ταιριάζει σε σένα. Μη σε πιάνει πανικός, θα βρεις αρχικά ποιος είναι ο τόνος που ταιριάζει περισσότερο με την επιδερμίδα σου και μετά θα διαλέξεις και ποια υφή προτιμάς. 

Δηλαδή το ιδανικό θα ήταν να επιλέξεις μια απόχρωση που να είναι περίπου δύο τόνους πιο φωτεινή από το δέρμα σου. 

Έχε στο νου σου ότι οι ζεστοί τόνοι ταιριάζουν περισσότερο με τις πιο χρυσές και χάλκινες αποχρώσεις, ενώ στους πιο ψυχρούς τόνους ταιριάζουν οι πιο ασημί και λευκές αποχρώσεις.

πινέλα μακιγιάζ

Λάθος εργαλεία

Η σωστή απόχρωση είναι το Α και το Ω στην ιστορία μας. Ωστόσο η επιλογή των λάθος εργαλείων μπορεί να είναι καταστροφική, επίσης. 

Ένα υπογώνειο φουντωτό πινέλο θα σου δείξει το δρόμο. Αφού αγκαλιάζει ακριβώς το ζυγωματικό και τοποθετεί το highlighter στο σωστό σημείο.

Λάθος σημείο

Για να μη μιλήσω για το πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόσεις το highlighter στα σωστά σημεία. Αρχικά να θυμάσαι πάντα ότι ο λόγος που το χρησιμοποιούμε είναι για να αναδείξουμε τα «ψηλά» σημεία στο πρόσωπο όπου, θεωρητικά, πέφτει το φως.

Ζυγωματικά: Εφάρμοσε το, στο επάνω μέρος των μήλων και όχι χαμηλά για να δώσεις μια ανοδική όψη στο πρόσωπο. 

Ράχη μύτης: Εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα highlighter κατά μήκος της ράχη μύτης σε συνδυασμό με λίγο contouring στις άκρες, για να σμιλέψεις και να φωτίσεις την περιοχή. 

Καρδιά των χειλιών: Μια μικρή ποσότητα στο επάνω μέρος των χειλιών θα δώσει την ψευδαίσθηση του φυσικού όγκου. 

Μάτια: Εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα στο εσωτερικό μέρος των ματιών, θα τους δώσεις μια έξτρα φρεσκάδα και πιθανόν 2-3 ώρες ύπνου που σου λείπουν.

Λάθος ποσότητα

Όσο κι αν σου αρέσει, μην παρασύρεσαι. Η πολύ μεγάλη ποσότητα μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και αντί για λαμπερή να φαίνεσαι απλά λιωμένη. 

Χρησιμοποίησε τόσο όσο και θα έχεις πετύχει το τέλειο.